• blowerdoormeting

Luchtdichtheidsmeting

Methode: ventilatieonderzoek
Bij: tocht, QV10-meting, bepalen van luchtdichtheid
Hoe: met dataloggers, blowerdoormeting en/of infraroodtechniek en/of rookproef

Wanneer is een luchtdichtheidsmeting nodig?

Ervaart u weleens tocht in huis, een gebouw of een (bedrijfs)pand en weet u niet wat hiervan de oorzaak is? Of wilt u graag weten of uw woning of gebouw luchtdicht is met het oog op een energieneutraal huis? Dan kan een luchtdichtheidsmeting uitkomst bieden. Een goede luchtdichtheid zorgt voor minder warmteverlies, kan schimmels en vocht voorkomen en verbetert de akoestiek in het huis, gebouw of (bedrijfs)pand.

Hoe werkt een onderzoek luchtdichtheidsmeting?

Na het maken van een afspraak komen we bij u langs om de luchtdichtheidsmeting uit te voeren. Afhankelijk van uw vragen en klachten zetten we een of meerdere methodes in. Belangrijk om te weten: we beschadigen niets, welke meting we ook uitvoeren.

Om een luchtlek op te sporen of om te controleren of uw huis of (bedrijfspand) luchtdicht gebouwd is (QV10-meting), passen we de blowerdoormeting toe. Met een blowerdoormeting creëren we over- of onderdruk in het huis, het gebouw of het (bedrijfs)pand. Deze uitslag toont de luchtdichtheid aan. Om de precieze locatie van een tochtlek op te sporen, combineren we een blowerdoormeting soms ook met infraroodtechniek en/of een rookproef. Zo kunnen we exact zien waar lucht ontsnapt.

Met datalogging meten we een aaneengesloten periode de luchtdichtheid en de ventilatiestroom. Op basis van de meetresultaten krijgen we een goed inzicht in de kwaliteit van het binnenklimaat.

Wat kan ik van AB Lekdetectie verwachten?

U krijgt van ons een uitgebreide en onafhankelijke rapportage met meetresultaten, thermografische opnames en foto’s. In deze rapportage geven wij u ook advies om het probleem op te lossen.

Goed om te weten: AB Lekdetectie is volledig onafhankelijk. We verrichten geen herstelwerkzaamheden en hebben er dus geen enkel belang bij om ons advies in een bepaalde richting te sturen. En met de kwaliteit zit het ook wel goed: We zijn lid van de Nederlandse Branchevereniging voor Luchtdichtheidsmetingen.

Meer weten?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden van een luchtdichtheidsmeting.

073-6447091
info@lekdetectie.nl

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip