Rioolcameratechniek

Methode: Rioolcameratechniek
Bij: Afvoerlekkages, maar ook inspecties van ventilatiekanalen en lokaliseren van leidingen
Gereedschap: Rioolcamera

Een verstopt of lekkend riool leidt vaak tot overlast, denk aan bijvoorbeeld afvoer lekkage. Er stroomt dan ongewenst water uit een afvoer met waterschade, stankoverlast en sanitaire problemen als gevolg.  

Tijdige detectie van groot belang
Naast afvoer lekkage kan een verstopt of lekkend riool ook zorgen voor bijvoorbeeld overstromingen, toiletten die niet goed doorspoelen en een slechte waterafvoer. Het tijdig detecteren van rioolproblemen is van groot belang om verdere schade en overlast te voorkomen. 

Oplossingen voor lekkages
Bij AB Lekdetectie beschikken we gelukkig over geavanceerde technieken om lekkages snel  op te sporen. Eén van deze technieken is de rioolcamera techniek. Door deze techniek wordt op snelle en efficiënte wijze vastgesteld waar het probleem zich bevindt en wat er aan gedaan kan worden. 

Wat is de rioolcameratechniek?

De rioolcamera techniek is een methode waarbij met behulp van een speciale camera het rioolstelsel wordt geïnspecteerd. Ontoegankelijke leidingen zijn door deze techniek goed bereikbaar. 

De rioolcameratechniek
De rioolcamera heeft namelijk een snoer van 15 meter lang en een 18 millimeter dikke camera. Deze techniek is vooral in te zetten bij (redelijk) recht leidingwerk en is minder geschikt voor leidingen met veel bochten. Hiervoor zetten we meestal de endoscopie in. 

Hoe werkt de riool inspectiecamera?

De riool inspectiecamera wordt in de afvoer of leiding gebracht. Vervolgens wordt de camera door het riool geduwd en maakt deze beelden van de binnenkant van de leidingen. 

De beelden worden via een kabel naar de monitor gestuurd en worden geanalyseerd. Hierdoor wordt er snel vastgesteld waar het probleem zich bevindt en wordt gekeken naar oplossingen.

Wanneer wordt de rioolcamera ingezet?

De rioolcamera techniek is heel effectief om verstoppingen en lekkages in het riool op te sporen. AB Lekdetectie brengt snel en nauwkeurig de oorzaak van het probleem in beeld, waarna er gekeken wordt naar gerichte oplossingen. 

Deze techniek wordt onder andere ingezet bij de volgende vormen van lekkages:

  • Afvoer lekkages: waarbij ongewenst water of afvalwater uit een afvoersysteem stroomt.
  • Verstopte rioleringen: waarbij het water niet of nauwelijks wegloopt.
  • Scheuren in de leidingen: waarbij er scheurtjes of barsten zijn ontstaan in de leidingen.
  • Lekkages in de leidingen van de keuken, badkamer of toilet: waarbij er sprake is van een lekkage in de waterleidingen van de keuken, badkamer of toilet.
  • Preventief en als inspectie bij de koop of verkoop van woningen: waarbij de staat van het riool wordt bepaald. 

Zorg ervoor dat verdere schade aan uw woning wordt voorkomen en dat uw riolering snel hersteld wordt. Neem contact op met AB Lekdetectie.

Kosten rioolinspectie

De kosten van een rioolinspectie met behulp van een rioolcamera variëren. Dit heeft met verschillende factoren te maken.

Zo spelen de ernst van het probleem, de grootte van het rioolstelsel en de locatie van de verstopping of lekkage een rol. Het is daarom verstandig om vooraf een offerte op te vragen om een indicatie te krijgen van de kosten.

Rioolcamera inspectie door AB Lekdetectie

Bij AB lekdetectie voeren we inspectiewerk uit met behulp van de rioolcamera techniek, ook wel rioolcamera inspectie genoemd. Het oplossen van het probleem zelf laten we over aan een gespecialiseerde partij. 

Beperk de schade aan uw woning
Wij zorgen er echter voor dat het probleem snel en efficiënt wordt opgespoord, zodat de lekkage snel wordt verholpen en de schade aan uw woning beperkt blijft. 

Bel ons gerust op!
We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen. 

Geen onnodig hak- en breekwerk
Het voordeel van AB Lekdetectie? Wij zijn geheel onafhankelijk omdat wij zelf geen herstelwerkzaamheden verrichten. Wij sporen doelgericht elke lekkage op zonder onnodig hak- en breekwerk!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip