Lek vloerverwarming

Een lek in uw vloerverwarming geeft flink wat stress: het lekt ergens, maar waar?! U vraagt zich af of de vloer nu opengebroken moet worden om het lek te vinden. Niets is minder waar: wij vinden het lek zonder uw vloer te beschadigen.

Een lek in de vloerverwarming wordt vaak pas laat ontdekt. Dat is niet vreemd: er ligt tenslotte een vloer overheen. Het lek is vaak echter duidelijk te herkennen: de voegen gaan verkleuren of de muren trekken vochtig op. Ook blijft de CV-installatie drukverlies aangeven. Bijvullen biedt dan geen soelaas.

Belangrijk: indien u uw c.v.-ketel elke maand een keer moet bijvullen, dan kunnen wij helaas nog geen lekdetectie uitvoeren. Pas wanneer er sprake is van 1 bar drukverlies per week is de inzet van lekdetectie zinvol. In de tussentijd kunt u gebruik maken van Fernox Leak Sealer F4 die u bij ons zusterbedrijf kunt aanschaffen: Fernox Leak Sealer F4 kopen.

Oorzaken lek vloerverwarming

De oorzaak van een lek aan de vloerverwarming ligt meestal bij de aanleg van de vloer. En soms zijn bij het leggen van de leidingen fouten gemaakt. Ook kunnen de tyleenlagen van de vloer poreus zijn geworden. Wat de oorzaak ook is, u merkt het helaas altijd te laat: de eerste maanden na het leggen mag u immers niet stoken.

Traceren lek vloerverwarming

Een lek in uw vloerverwarming is eenvoudig exact te traceren. Met een infraroodcamera signaleren we bij de lekkage een kring. Ook met traceergas is de lekkage te vinden, zij het iets minder precies.

Zonder breken of hakken

En wat natuurlijk ook belangrijk is: we hakken en breken nooit. Met onze technieken kunnen wij de oorzaak van het lek in uw vloerverwarming vinden zónder schade aan uw vloer te veroorzaken.

Na het vinden van het lek in uw vloerverwarming geven we u graag advies geven over hoe u dit kunt oplossen. En wellicht nog wel belangrijker: hoe u een lek een volgende keer voorkomt!

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. We begrijpen dat u haast heeft!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip