Traceergastechniek

Methode: Traceergastechniek
Bij:Leidinglekkages, zoals lekkages in de verwarming, vloerverwarming, waterleiding, CV-installatie, het zwembad en de vijver
Gereedschap: Waterstofdetector

Wat is de traceergastechniek?

Tijdens deze techniek stroomt er geen water door de leidingen, maar een samenstelling van stikstofgas en waterstofgas. Waterstofgas is vluchtiger dan water en zoekt de kleinste scheurtjes en barstjes op om te ontsnappen. Onze sensor pikt deze lekkages feilloos op.

Hoe werkt de traceergastechniek?

Allereerst maken we de leidingen leeg. Daarvoor gebruiken we een compressor: we zetten alle kranen open en persen al het water eruit. Daarna injecteren we onder druk waterstofgas in de leiding. Doordat waterstofgas veel lichter is dan lucht, zoekt het automatisch de snelste weg naar boven. Met onze waterstofdetector lopen we de leidingen langs. Meet de gevoelige sensor van onze waterstofdetector een verhoogde aanwezigheid waterstofgas? Dan is dat de locatie van het lek. Die locatie kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig bepalen.

Zijn we klaar? Dan spoelen we de leiding schoon, zodat er weer uitsluitend fris water door de leidingen stroomt. Overigens zijn al onze hulpmiddelen en apparatuur volledig veilig. Ook het door ons gebruikte waterstofgas is op geen enkele manier schadelijk voor uw gezondheid.

Tip: ook bij het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming is deze techniek zeer doeltreffend.

We passen de traceergastechniek vaak toe in combinatie met andere detectiemethoden. Lees bijvoorbeeld ook eens over:

Lokalisatormethode
Akoestisch onderzoek
Vochtmeting

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip