Lekkage toilet? Schakel hulp in!

Lekkage in het toilet? Een toilet lekkage herkent u aan water rondom het toilet of het niet goed meer kunnen doorspoelen. De lekkage bevindt zich vaak in de afvoer of het toilet zelf. 

Een lekkage in het toilet kan komen door een versleten rubberen ring, losse verbinding of slecht onderhoud. Het is belangrijk om snel te handelen, zodat de eventuele gevolgschade beperkt blijft. 

In dit artikel leggen wij u uit hoe lekkage in de afvoer van het toilet – of aan het toilet zelf – ontstaat en hoe u dit probleem het beste aanpakt.

Toilet lekkage: de oorzaken

Toilet lekkages zijn behoorlijk vervelend en hebben verschillende oorzaken. Een lekkage kan in de afvoer van het toilet zitten of in het toilet zelf. Het is belangrijk om te weten waar het probleem vandaan komt. Op die manier kunt u het goed oplossen en problemen in de toekomst voorkomen.

Heeft u een hangend of staand toilet?

Vaak is een verkeerde installatie de oorzaak van toilet lekkage bij zwevende toiletten. Problemen met het inbouwreservoir of een lekkage aan de afvoer van het toilet komen ook regelmatig voor.

In het geval van staande toiletten ligt de oorzaak vaak aan een beschadigde of lekkende waxring. Deze waxring bevindt zich tussen de afvoerpijp en de onderkant van het toilet. Deze ring moet een waterdichte afdichting creëren. Als deze ring beschadigd raakt, ontsnapt er water; met toilet lekkage als gevolg.

Ook kan de toiletpot zelf beschadigd zijn, speelt slijtage soms een rol of is de stortbak het probleem.

De gevolgen op een rij

Wat de oorzaak van het lek aan uw toilet of lekkage aan de afvoer ook is, u ervaart direct overlast.

  • Allereerst zorgt een lekkage aan het toilet voor natte vloeren. Dit is niet alleen vervelend, maar kan ook het risico op uitglijden vergroten.
  • Waterlekkage kan extra kosten met zich meebrengen, door het ontstaan van vlekken en schade aan vloeren, tegels en plafonds.
  • Als vocht zich ophoopt, resulteert dit in verloop van tijd in de groei van schimmels. Schimmels veroorzaken nare geurtjes en kunnen gezondheidsproblemen opleveren zoals ademhalingsproblemen en allergieën.

Zorg dat u een lekkage aan het toilet snel vindt, om grotere problemen en hoge kosten te voorkomen.

Toilet lekkage opsturen: zelf doen of laten doen?

Is er sprake van een toilet lekkage of vermoedt u lekkage aan uw toilet?

Dan staat u voor een keuze: gaat u zelf op zoek naar de oorzaak en oplossing of schakelt u een professional in zoals AB Lekdetectie?

Als u een beetje handig bent, kunt u de eerste inspectie zelf doen. Bekijk het toilet en bekijk de verdachte plekken: aansluitingen, de afvoerpijp, vlotterklep en rubberen afdichtingen. 

Als u niet zeker bent van uw zaak of de oorzaak niet gelijk duidelijk wordt, is het tijd om een professional – zoals AB Lekdetectie – in te schakelen.

Hoe gaan we te werk?

Onze specialisten maken gebruik van diverse lekdetectiemethoden, waaronder infraroodtechniek, endoscopie en inspectie met rioolcamera’s. Hier is hak- en breekwerk niet meteen nodig wanneer het om toilet lekkage gaat.

  • Infraroodtechniek: met infrarood worden temperatuurverschillen gemeten. Temperatuurverschillen wijzen vaak op verborgen lekken achter muren of in vloeren.
  • Endoscopie: door middel van een endoscoop worden moeilijke plekken bereikbaar, zoals het inbouwreservoir.
  • Inspectie met rioolcamera’s: met deze camera’s kan de afvoerpijp grondig worden bekeken, waardoor eventuele scheuren of verstoppingen zichtbaar worden.
  • Tests voor waterleidingen: er worden verschillende tests gedaan om lekkage in waterleidingen uit te sluiten.

De verschillende manieren om lekkages op te sporen zorgen voor een gerichte oplossing.

Aarzel niet, bel AB Lekdetectie direct

Wacht niet tot de schade erger wordt. Neem meteen contact op met AB Lekdetectie voor een gerichte oplossing zonder onnodig hak- en breekwerk. Bel ons op 073 – 644 7091 of stuur een mail naar info@ablekdetectie.nl.

AB Lekdetectie is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van lekdetectie. Ze zijn geheel onafhankelijk omdat ze geen herstelwerkzaamheden verrichten. Dit zorgt ervoor dat ze niet aan onnodig hak- en breekwerk doen.

Heeft u een lekkage en wilt u liever geen gevolgschade? Onze specialisten komen graag bij u langs om u snel te helpen. Met hoogwaardige meetapparatuur en de nieuwste technieken kunnen ze doelgericht elke lekkage opsporen. Van woningen tot appartementen en van bedrijfspanden tot nieuwbouwprojecten.