Lekkage verwarming

Een lekkage aan uw verwarming is snel opgemerkt: er is drukverlies in de ketel. Moet u elke maand bijvullen? Dan is er iets niet in orde. Dit kan aan uw verwarmingsketel liggen, maar ook aan het leidingensysteem.

Waarschijnlijk controleert u eerst de verwarmingsketel. Is deze in orde, maar blijft u toch drukverlies houden, dan kan de lekkage in de verwarming zitten. Gelukkig kunnen we de lekkende leiding voor u traceren zonder te breken.

Belangrijk: indien u uw c.v.-ketel elke maand een keer moet bijvullen, dan kunnen wij helaas nog geen lekdetectie uitvoeren. Pas wanneer er sprake is van 1 bar drukverlies per week is de inzet van lekdetectie zinvol. In de tussentijd kunt u gebruik maken van Fernox Leak Sealer F4 die u bij ons zusterbedrijf kunt aanschaffen: Fernox Leak Sealer F4 kopen.

Oorzaken lekkage verwarming

De oorzaken van de problemen met de verwarming kunnen heel divers zijn. Zo kan er iets mis zijn met de warmtewisselaars in de ketel. Uw installatiemonteur kan u dan verder helpen. Is de ketel in orde en zit er een lekkage in de verwarming zelf (dus in de leidingen)? Dan ligt de oorzaak meestal in de montage bij de aanleg van de verwarming, hoewel ook slijtage een rol kan spelen.

Traceren lekkage verwarming

Er zijn diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar de lekkage zich bevindt. Ligt de leiding oppervlakkig? Dan gebruiken we infrarood licht om de lekkage te vinden. Ligt de leiding dieper? Dan vinden we de lekkende leiding met behulp van een elektrisch veld en met traceergas.

Zonder hakken en breken

In alle gevallen geldt: we hakken en breken nooit! Met onze technieken kunnen wij de oorzaak van de lekkage van uw verwarming dus vinden zonder enige schade aan uw vloeren, muren en plafonds te veroorzaken.

Na het vinden van de lekkage in uw verwarming, kunnen we advies geven over hoe u deze oplost. En uiteraard hoe u een lekkage een volgende keer voorkomt.

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. We begrijpen dat u haast heeft!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip