Lekkage zwembad

Een lekkage in uw zwembad is lastig om zelf op te sporen. Vaak zit het probleem in het leidingwerk of is er bij de constructie een fout gemaakt. AB Lekdetectie is gespecialiseerd in het vinden van de exacte plaats van de lekkage. Uiteraard zonder hakken en breken!

Lekkages doen zich bij zwembaden vooral voor:

  • In de zwembadfolie
  • In de leidingen
  • Bij de aansluiting tussen de leiding en de pomp of de filter.

Oorzaken lekkage zwembad

De oorzaak is meestal te vinden in de aansluiting van de leidingen. Deze kunnen stuk gaan door grondverzakking of fouten in de montage. Het komt ook voor dat het materiaal van de leidingen slijtage vertoont, bijvoorbeeld door de chemicaliën die voor het zwembad worden gebruikt.

Traceren lekkage zwembad

Er zijn diverse technieken beschikbaar om erachter te komen waar in uw zwembad de lekkage zich bevindt. We kunnen de folie controleren met behulp van een elektrisch veld: waar lekt de stroom weg? Problemen met de leidingen zijn op te sporen met een rioolcamera, een endoscopie of een drukproef.

Zonder breken

Het goede nieuws: we hakken en breken nooit! Met onze technieken kunnen wij de oorzaak van de lekkage vinden zonder enige schade aan te brengen.

Na het traceren van lekkage in uw zwembad (en die vínden we), kunnen we u desgewenst adviseren over hoe u deze lekkage oplost. En uiteraard vertellen we u hoe u een lekkage in de toekomst voorkomt!

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. We begrijpen dat u haast heeft!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip