Lekkage vijver


Een lekkage in uw vijver is bijzonder vervelend. Planten en vissen kunnen immers flinke schade oplopen. En dat terwijl het vaak lastig is om zelf op te sporen waar het mis gaat. AB Lekdetectie is hierin gespecialiseerd. In 95% van de gevallen weten wij de lekkage exact te traceren.

Een lekkage bij een vijver kan zich op meerdere plekken voordoen:

  • In de vijverfolie
  • In de leiding
  • Bij de aansluiting tussen de leiding en de pomp of de filter.

Oorzaken lekkage vijver

De oorzaken kunnen divers zijn. Denk aan een scherp puntje dat een klein gaatje in de folie heeft veroorzaakt (een reiger!), of aan het verschuiven van een leiding door een kleine grondverzakking. In de meeste gevallen kunt u er niets aan doen. Maar verhelpen moet natuurlijk wel, want dat waterpeil zakt en zakt…

Traceren lekkage vijver

Wij hebben diverse technieken om te achterhalen waar in de vijver de lekkage zich voordoet. Zo controleren we de vijverfolie met behulp van een elektrisch veld: waar lekt de stroom weg? En de leidingen gaan we na met een drukproef, een endoscopie of een rioolcamera.

Zonder hakken of breken

In alle gevallen geldt: we hakken of breken nooit! Of het nou om de vijver, een leiding of een aansluiting gaat: met onze technieken sporen we de lekkage op zonder enige schade aan te brengen.

Als we uw vijverlekkage eenmaal hebben gevonden (en dat dóen we!), geven we u uiteraard ook advies om de lekkage te verhelpen én om een nieuwe lekkage aan uw vijver te voorkomen.

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. We begrijpen dat u haast heeft!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip