Lekkage douchebak

Een lekkage in de douchebak kan, hoe klein de lekkage ook is, tot veel schade leiden. In de badkamer, maar ook in naast- en ondergelegen ruimtes. Hoewel de oorzaken van een douchebaklekkage divers kunnen zijn, weten we precies hoe we de lekkage op moeten sporen.

Een lekkage in de douchebak kan vochtschade of schimmelvorming opleveren op verschillende plekken:

  • In de muren
  • In het plafond
  • In (houten) vloeren
  • Aan plinten en voegen.

Oorzaken lekkage douchebak

Een lekkage in een douchebak kan verschillende oorzaken hebben. Een lekkage in de waterleiding komt veel voor, net als een lekkende sifon. De douchebaklekkage kan ook veroorzaakt worden door versleten kitranden en voegen of zelfs door een onjuiste of defecte ondersteuning van de douchebak. Wanneer iemand vervolgens in de (instabiele) douchebak plaatsneemt, kunnen kitnaden en voegen scheuren en water doorlaten.

Traceren lekkage douchebak

Gelukkig zijn er meerdere methodes om een lekkage in een douchebak op te sporen. We kunnen bijvoorbeeld een vochtmeting uitvoeren, maar ook een endoscopie toepassen of een drukproef starten.

Geen hakken of breken

In alle gevallen geldt: we hakken of breken nooit. Dat is het grote voordeel van al onze opsporingstechnieken. Zodat we u zo min mogelijk overlast bezorgen.

Hebben we het lek gevonden? Dan geven we u heel gericht advies voor vervolgstappen. En uiteraard geven we u tips en advies om een nieuwe lekkage in uw douchebak te voorkomen.

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. Wij begrijpen dat u haast heeft!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip