Lek plat dak

Een lek aan uw plat dak is bijzonder lastig. Uw plafonds, muren en vloeren kunnen schade oplopen. En dat terwijl het vaak lastig is om zelf op te sporen waar het mis gaat. AB Lekdetectie is hierin gespecialiseerd. In 95% van de gevallen weten wij het lek aan uw plat dak exact te traceren.

Het vocht van een lek aan uw plat dak kan het huis binnenkomen via diverse wegen. Het lek kan zich laten zien bij:

  • De plafonds
  • De muren
  • De spouwmuren
  • De kozijnen

Oorzaken lekkage plat dak

De belangrijkste oorzaken van een lek aan een plat dak zijn slijtage en een verkeerde montage. Maar ook beschadigingen tijdens het gebruik zijn mogelijk. Denk aan het lopen op het plat dak bij heet weer of het stoten van scherpe punten tegen de folie van het plat dak. Wat de oorzaak ook is: er moet iets gebeuren, anders wordt het lek alleen maar groter.

Traceren lekkage plat dak

Soms kunnen we een lek aan een plat dak met het blote oog zien. Lukt dat niet, dan hebben we verschillende technieken tot onze beschikking. Zo kunnen we binnen de plaats van de condens bepalen door infrarood. De rookproef is geschikt bij grinddaken, en gevels kunnen we onderzoeken met een endoscoop en ultrasoon onderzoek.

Zonder hakken of breken

In alle gevallen geldt: we hakken of breken nooit! Het maakt niet uit waar het probleem zich openbaart: met onze technieken sporen we het lek aan uw plat dak op zonder enige schade aan te brengen.

Als we het lek aan uw plat dak eenmaal hebben gevonden (en dat dóen we!), dan geven we u uiteraard ook advies om het te verhelpen én om een nieuw lek aan uw plat dak te voorkomen.

Wilt u snel zekerheid? Bel ons dan meteen. We begrijpen dat u haast heeft!

Opmerking: Heeft u door de lekkage waterschade opgelopen dan kunt u ons ook inschakelen voor het drogen van uw platte dak.

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip