Akoestisch onderzoek

Methode: Akoestisch onderzoek
Bij: Lekkages in waterleidingen en CV-leidingen
Gereedschap: Stethoscoop / bodemmicrofoon

Heeft u last van waterlekkage en weet u niet waar deze zich bevindt? Dit kan heel erg frustrerend zijn en bovendien ook nog eens veel tijd en geld kosten. AB Lekdetectie helpt u om dit soort lekkages (en andere type lekkages) op te sporen. 

Effectief en betrouwbaar

Akoestisch onderzoek is een effectieve en betrouwbare methode. We vertellen u er graag meer over, zodat u snel kunt schakelen en wij snel kunnen handelen zodat de schade aan uw woning beperkt blijft. 

Wat is akoestisch onderzoek?

Bij akoestisch onderzoek wordt gebruikgemaakt van geluid om de lekkage op te sporen. Een lek in een water- of CV-leiding maakt vaak een ruisend geluid. Door dat geluid te versterken met een stethoscoop, kunnen we een lek eenvoudig traceren. 

Vaak wordt akoestisch onderzoek gecombineerd met bijvoorbeeld de lokalisator techniek en de traceer gastechniek

Hoe werkt akoestisch onderzoek?

Bij akoestisch onderzoek vangt een geavanceerd apparaat het geluid van het lek op. Door op verschillende plekken een stethoscoop tegen de muur te plaatsen en te luisteren, weten we wat de normale ruisfrequentie is. 

Lokaliseren van het lek

Als een leiding lekt, ontstaat een hoogfrequentie lekgeruis. Onze specialist richt het apparaat op het gebied waar het lek zich bevindt en luistert naar het geluid dat het apparaat opvangt. Het geluid van het lek is anders dan andere geluiden in de omgeving en wordt hierdoor herkend. Dit helpt bij het lokaliseren van het lek.

Het opsporen van lekkages

Akoestisch onderzoek wordt vooral ingezet bij lekkages in waterleidingen, gasleidingen en verwarmingsinstallaties. Deze methode is ook geschikt voor het opsporen van lekkages in platte daken en andere bouwkundige constructies. 

Combinatie van technieken

Deze methode is dus vooral geschikt voor het opsporen van lekkages die zich bevinden in leidingen en andere verborgen plekken. Al dan niet gecombineerd met andere detectiemethoden. 

Akoestisch onderzoek: de kosten

De kosten van akoestisch onderzoek zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van uw woning en de complexiteit van de lekkage. 

Bij AB Lekdetectie bieden we transparante en eerlijke prijzen voor onze diensten, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.

Akoestisch onderzoek nodig? AB Lekdetectie helpt!

AB Lekdetectie is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages met behulp van diverse technieken, waaronder akoestisch onderzoek. We zorgen ervoor dat onze specialisten altijd up-to-date zijn met de nieuwste technologieën en methoden om u de best mogelijke service te bieden. 

Inspectiewerk zonder hakken en breken

Het is belangrijk om te weten dat wij van AB Lekdetectie het inspectiewerk doen en dat een ander gespecialiseerd bedrijf uiteindelijk het lek oplost. Het grote voordeel van ons detectiewerk is dat wij een onafhankelijke partij zijn en u dus altijd van eerlijk advies voorzien. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip