Thermografisch onderzoek

Methode: thermografieonderzoek
Bij: warmteverlies of energieverlies
Hoe: infraroodtechniek

Wanneer is een thermografisch onderzoek nodig?

Een thermografisch onderzoek of infraroodroodmeting is breed inzetbaar. We doen dit onderzoek bijvoorbeeld om de ligging van vloerverwarmingsbuizen te bepalen, om te controleren hoe de werking van zonnepanelen zijn of om te checken of een elektrische installatie nog voldoet. Met een thermografisch onderzoek is precies te zien waar koude- en warmtebruggen, isolatieproblemen, vochtproblemen en/of luchtlekkages in een huis, gebouw of (bedrijfspand) voorkomen.

Hoe werkt een thermografisch onderzoek bij AB Lekdetectie?

Na het maken van een afspraak komen we bij u langs om een thermografisch onderzoek uit te voeren. Afhankelijk van de vragen of klachten, maken we een of enkele infraroodopnames in de woning of het (bedrijfs)pand. We zien vervolgens in één oogopslag waar het lek zit en energie verloren gaat.

Belangrijk om te weten: met deze infraroodtechniek beschadigen we niets. We hoeven dus niet te hakken of te breken.

Wat kan ik van AB Lekdetectie verwachten?

In een rapportage die u van ons na het onderzoek ontvangt, ziet u precies waar in de woning of het (bedrijfs)pand u energie verliest en welk advies we u geven om deze lekkage op te lossen. In het rapport staan ook de meetresultaten, ondersteund door grafieken en foto’s.

Goed om te weten: AB Lekdetectie is volledig onafhankelijk. We verrichten geen herstelwerkzaamheden en hebben er dus geen enkel belang bij om ons advies in een bepaalde richting te sturen.

Meer weten?

Een thermografisch onderzoek is breed inzetbaar. Wilt u meer weten over uw situatie en of een thermografisch onderzoek geschikt is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:

073-6447091
info@ablekdetectie.nl

LEKKAGE?
073 - 644 7091

Bel me terug op een gewenst tijdstip