Lekkage vloerverwarming opsporen: wat zijn de kenmerken?

Heeft u te maken met veel vocht dat via de muren omhoogtrekt, maar zijn er geen problemen in de kruipruimte? Dan vraagt u zich wellicht af waar dat vandaan komt. Vochtschade in huis is vervelend; nóg vervelender is het wanneer u niet weet waar het vandaan komt. Een vloerverwarming lekkage wordt vaak pas laat ontdekt. Weinig mensen vermoeden een lek in de vloerverwarming en het duurt vaak ook even voordat de schade evident is. Vermoedt u een lekkage in de vloerverwarming? Dan is het opsporen hiervan de eerste prioriteit.

Hoe herkent u een lekkage in de vloerverwarming?

Een lekkage in de vloerverwarming opsporen mag dan specialistisch werk zijn, het herkennen is een kwestie van weten waar u op moet letten. De volgende zaken kunnen duiden op een lek in de vloerverwarming:

  • Verkleuring (donker worden) van de voegen tussen de vloerdelen;
  • Vocht in de muren dat van onder lijkt te komen;
  • Drukverlies in de verwarmingsketel (vaak moeten bijvullen).

lekkage-vloerverwarming-opsporen

Omdat de lekke leidingen van een vloerverwarming vaak in cement en de rest van de vloer zitten, duurt het soms lang voordat deze kenmerken zichtbaar worden. Water trekt vaak maar heel geleidelijk in de omliggende constructie. Wanneer het daar zit, gaat het er ook niet meer weg en richt het op termijn veel schade aan. Een lekke vloerverwarming is dan ook iets waar u zo snel mogelijk iets aan wil doen.

Oorzaken van de lekkage in de vloerverwarming

Het komt maar zelden voor dat een lekke vloerverwarming geleidelijk ontstaat. De oorzaken van een lekkage van de vloerverwarming zit hem vaak al in de aanleg. Daarom komen dit soort problemen vaak al redelijk snel na de aanleg aan het licht. Al kunnen daar best maanden tussen zitten. De oorzaken van een lekkage aan de vloerverwarming zitten altijd in een kapotte leiding. In de vloer zitten dergelijke leidingen goed beschermd, dus meestal zijn ze al tijdens de aanleg beschadigd.

In sommige gevallen zat dat betekenen dat u de schade kunt verhalen op de partij die de vloer heeft gelegd. Dat kan alleen als onomstotelijk vaststaat dat er sprake is van een lekkage. Daarvoor schakelt u AB Lekdetectie in.

AB Lekdetectie lost dit voor u op. Neem contact op!

Een vloerverwarming lek dichten kan pas als bekend is waar het lek is. Neem daarvoor contact op met AB Lekdetectie. Door middel van gespecialiseerd gereedschap kunnen wij een lekkage in de vloerverwarming opsporen. Als u weet waar de vloerverwarming lekkage precies zit, kunt u actie ondernemen. Bijvoorbeeld een specialist het vloerverwarming lek laten dichten.

AB Lekdetectie is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van lekdetectie. Ze zijn geheel onafhankelijk omdat ze geen herstelwerkzaamheden verrichten. Dit zorgt ervoor dat ze niet aan onnodig hak- en breekwerk doen.

Heeft u een lekkage en wilt u liever geen gevolgschade? Onze specialisten komen graag bij u langs om de lekkage op te sporen zonder onnodig hak- en breekwerk. Met hoogwaardige meetapparatuur en de nieuwste technieken kunnen ze doelgericht elke lekkage opsporen. Van woningen tot appartementen en van bedrijfspanden tot nieuwbouwprojecten.