Lekkage gevonden in de badkamer? Dit moet u doen

Een geluk bij een ongeluk. Als u dan toch een lekkage hebt, dan kan deze maar beter in de badkamer zijn. Tenminste, dat denken veel mensen zodra ze ontdekken dat hun badkuip, douchebak of wasbak lek is. En eerlijk is eerlijk, grote waterschade blijft u dan in eerste instantie bespaard. Vervelender is het wanneer de badkamervloer lek is en de lekkage in het plafond onder de baderkamer zichtbaar wordt.

Wat voor lekkage het ook is, u wilt er hoe dan ook iets aan doen.

Oorzaken lekkage badkamer

Een lekkage in de badkamer opsporen is een eerste noodzakelijke stap. Deze ruimte is nou eenmaal nat, dus de oorzaken van lekkage in de badkamer kunnen divers zijn. Dit zijn enkele mogelijke bronnen van een lekkage in de badkamer:

 • Lekkage douchebak

  Een lekkage in de douche valt vaak niet direct op, omdat de vloer na het douchen sowieso nat is. Is dat al het geval voordat u de douche instapt? Dan is er mogelijk sprake van een lekkage aan de douchebak.

 • Lekkage afvoer

  Wanneer u een lekkage aan de afvoer van de wasbak hebt, is dat vervelend. Ook bij een lekkage aan de badkamerafvoer geldt dat van grote waterschade meestal geen sprake is, omdat de badkamervloer waterdicht is.

 • Lekkage badkamervloer

  Dit is verreweg de meest vervelende lekkage, vooral als deze samenvalt met een lekkage van de douchebak of een afvoer die lekt. Hierbij kan grote waterschade ontstaan en dus wilt u dit probleem direct verhelpen.

lekkage-badkamer

Lekkage plafond onder de badkamer

Een manier om achter een lekkage in de badkamer te komen is wanneer er vochtplekken opduiken in het plafond van de ruimte onder de badkamer. De lekkage in de badkamer vinden wordt dan een grote prioriteit want waterschade dreigt.

Lekkage badkamer opsporen

Om het probleem te verhelpen, wil je allereerst de bron van de lekkage weten. Daarvoor schakel je de Lekdetectiespecialist in. Door middel van endoscopisch onderzoek bepalen wij nauwkeurig de bron van het lek. Daarvoor is het boren van een klein gaatje noodzakelijk en geen hak- of breekwerk. Is het lek gevonden? Dan geven wij advies over wat je het beste kunt doen.

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk wil je ook weten wat van een badkamer lekkage opsporen de kosten zijn. Die zijn als volgt:

 • Meettechnisch onderzoek € 390,- excl. btw
 • Meettechnisch onderzoek na 17.00 uur en op zaterdag € 467,- excl. btw

Deze prijzen zijn gebaseerd op een onderzoek van maximaal drie uur, wat in de meeste gevallen ruimschoots voldoende is om een lekkage in de badkamer op te sporen. Zijn er toch meer dan drie uur nodig? Dan bedragen de bijkomende kosten€ 103,00 excl. btw per extra uur werk.

AB Lekdetectie is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van lekdetectie. Ze zijn geheel onafhankelijk omdat ze geen herstelwerkzaamheden verrichten. Dit zorgt ervoor dat ze niet aan onnodig hak- en breekwerk doen.

Heeft u een lekkage en wilt u liever geen gevolgschade? Onze specialisten komen graag bij u langs om de lekkage op te sporen zonder onnodig hak- en breekwerk. Met hoogwaardige meetapparatuur en de nieuwste technieken kunnen ze doelgericht elke lekkage opsporen. Van woningen tot appartementen en van bedrijfspanden tot nieuwbouwprojecten.