Lekkage vloerverwarming Amersfoort

Dierenpark Amersfoort

Situatie

Bij een dierenpark in Amersfoort hadden ze last van een lekkage in de vloerverwarming van het vleermuizenverblijf. Inspectie bracht aan het licht dat er zich leksporen op de verdeler van de vloerverwarming bevonden.

Verrichte werkzaamheden

We hebben de druk met behulp van een compressor en traceergas verhoogd. Op dat moment ontstond er een plas water op de vloer van het vleermuizenbedrijf. Wij stellen vast dat dit veroorzaakt wordt door een lekkende vloerverwarmingsslang in het vleermuizenverblijf. Tevens wijzen een thermografisch onderzoek en een traceergasmeting een hotspot uit nabij een schrobput.

De overige groepen persen wij afzonderlijk af en stellen geen drukverlies vast. De vloer in het verblijf is niet waterdicht afgewerkt. Er bevinden zich leksporen op de verdeler van de vloerverwarming. Mogelijk zijn dit oude leksporen aangezien een drukproef geen lekkages uitwijst, met uitzondering van de groep van het vleermuizenverblijf. Ter extra controle is tevens de vloerverwarming bij de bavianen, sprinkhanen/hagedis, varaan en kiosk gecontroleerd.

Tijdens de werkzaamheden hebben we gebruik gemaakt van de volgende technieken: drukproef, thermografie, compressor en traceergas.

Advies

Wij hebben geadviseerd de vloer van het vleermuizenverblijf ter plaatse van de hotspot en het uittredend traceergas te openen om vervolgens de lekkende vloerverwarmingsslang te kunnen herstellen. Preventief hebben we aangeraden om alle koppelingen, daar waar leksporen op de verdeler te zien zijn, te controleren.

lekkage vloerverwarming amersfoort

Project lekkage vloerverwarming | Amersfoort

Regio Amersfoort

Bent u ook woonachtig in Amersfoort op een nabijgelegen plaats zoals Soest, Leusden, Nijkerk, Baarn, Hoogland, Huis ter Heide of Achterveld? En heeft u last van een lekkage? Onze lekdetectie specialisten komen graag snel langs. Zonder onnodig hak- en breekwerk.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u graag een offerte aanvragen? Bel ons meteen: 073-6447091.

LEKKAGE?
073 - 644 7091