Lekkage koudwaterleiding te Rotterdam

Situatie

In Rotterdam in een eengezinswoning heeft een lekkage van een koudwaterleiding opgetreden. Er is een koudwaterleiding in de vloer van de badkamer lek. Men heeft vochtschade in het plafond en in de meterkast en er lekt water uit een elektrabuis van een lamp.

Verrichte werkzaamheden

Endoscopisch onderzoek toont aan dat de lekkage zich bevindt in een koppelstuk van de koudwaterleiding achter het inbouwreservoir van het toilet. Met traceergas is gemeten achter het inbouwreservoir van het toilet waar de bron van de lek precies zat. Deze openbaarde zich natuurlijk door het toepassen van gedegen onderzoekstechnieken.

Advies

Inbouwreservoirs zorgen ervoor dat leidingen en het waterreservoir van je toilet fraai weggewerkt worden achter een wand. Hierdoor blijft de toiletruimte schoon en is het makkelijker om de ruimte schoon te maken. Nadeel is dat leidingen erachter verscholen liggen en niet makkelijk traceerbaar wordt waar de lek zich precies bevindt, maar met goed materiaal kom je zelden voor verrassingen te staan.

Koppelstukken van een koudwaterleiding zijn altijd gevoeliger voor lekkage dan leidingen zelf. Het kitwerk kan loslaten of onvoldoende zijn. Aantasting van materiaal begint ook vaak aan de kanten en randen, die met de jaren slijten. Tijdige inspectie kan veel problemen verhelpen. Zaak is dat deze inspecties geregeld gebeuren. Onderhoudsbeurten kunnen daar een onderdeel van zijn.

lekkage koudwaterleiding rotterdam

Project lekkage koudwaterleiding | Rotterdam

Regio Rotterdam

Bent u ook woonachtig in Rotterdam op een nabijgelegen plaats zoals Dordrecht, Barendrecht, Delfst, Gouda, Spijkenissen, Delft, Ridderkerk of Rijswijk? En heeft u last van een lekkage? Onze Rotterdamse lekdetectie specialisten komen graag snel langs. Zonder onnodig hak- en breekwerk.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u graag een offerte aanvragen? Bel ons meteen: 073-6447091.

LEKKAGE?
073 - 644 7091